Malzemeler
►3 adet orta boy soğan
►2 çorba kaşığı (50 gr) tereyağı
►3 çorba kaşığı un
►1 lt et suyu veya tavuk suyu
►1/2 lt süt
►1 kutu (200 gr) krema
►Tuz ve karabiber
Üzeri için:
►1 adet patates
►1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
►1 çorba kaşığı parmesan peyniri
►1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için
►sıvı yağ
Kremalı Soğan Çorbası Tarifi:
• Kabukları soyulan soğanlar blendırdan geçirilir. 2 kaşık tereyağı ile kavrulur ve 3 kaşık un ilave edilip karıştırılır. Yavaş yavaş et suyu eklenir ve kaynatılır.
• Ardından süt ve krema karıştırılır ve sıcak çorbadan 1 kepçe eklenip terbiyelenir. Bu karışım çorbaya eklenir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Çorbanın kıvamı koyu ise kaynar su ilave edilerek inceltilir.
• Patatesler incecik dilimlenir ve sıvıyağda kızartılır. Her bir patatesin üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık, parmesan peyniri ve kırmızı pul biber konur.
Çorbalar kâselere konduktan sonra üzerine 1 dilim hazırlanmış patates yerleştirilerek servis edilir. Afiyet olsun..