Kalamarlı Maydanoz Çorbası

4 Kişilik
Malzemeler

2 demet maydanoz
40 gram tereyağı
40 gram un
200 mil süt
500 mil tavuk suyu
10 adet kalamar
Tuz, karabiber




Kalamarlı Maydanoz Çorbası Tarifi:

1- Bir tencere içerisine yarıya gelecek kadar su doldurup kaynamaya bırakın. Başka bir kabın içine buzlu su hazırlayın. Kaynayan suyun içine yıkanmış ve doğranmış maydanozları atın ve iki dakika bekletin, hemen ardından maydanozları daha önce hazırlamış olduğunuz buzlu suyun içine atın. Böylece maydanozların rengini kaybetmeden canlı kalmasını sağlayacaksınız.
2- Soğuduktan sonra maydonuzun suyunu süzdürün ve mikser ile püre haline getirin. Diğer tarafta bir ocağa bir tencerede tereyağını ekleyip eritin. Daha sonra içerisine unu koyun ve rengi sararana kadar kavurun. İçerisine sütü ve tavuk suyunu ekleyip karıştırarak kaynamasını sağlayın.
3- Başka bir tava içerisinde kalamarları, ezilmiş sarımsak ile soteleyin. Yapmış olduğunuz çorbanın içine püre haline getirdiğiniz maydanozları ekleyin ve iyice karıştırın. Çorba kasesinin içine bir kepçe çorba doldurun ve içerisine iki adet kalamar ekleyerek
servis edin.